M3 - Programació estructurada / Pràctiques UF1: Pt2

De wikiserver
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Estem creant una base de dades amb informació de productes. Ens interessa el nom dels productes i les vendes trimestrals. En total volem guardar informació de com a màxim 50 productes.

La informació de cada producte estarà definida lògicament en una classe que definireu com més us agradi, encara que acostuma a ser bastant pràctic que també li agradi al professor.

El que es demana és: un programa que mitjançant un menú permeti a l’usuari gestionar aquests productes. El programa ha de permetre : altes, baixes, modificacions, qualsevol tipus de consultes, estadístiques....... El límit el poseu vosaltres, penseu que féu un programa perquè l’utilitzi una empresa.

Per no perdre la informació cada vegada que executeu el programa i no haver d’estar inserint contínuament productes podeu ajudar-vos del codi de fitxers que ja teniu implementat.

El vostre programa tindrà aquest aspecte:

public class ProgramaProductes {

  public static void main(String[] args) {

    Producte productes[] = new Producte[50];
    GestioFitxer g= new GestioFitxer();
    int quants = g.llegeix(productes);

    //Aquí anirà el teu codi

    g.escriu(productes, quants);
  }
}

Amb el codi anterior el que heu fet inicialment és passar tota la informació del fitxer a la taula de productes. La variable quants indica quantes posicions de la taula teniu ocupades (és a dir, quants productes teniu). Lògicament la primera vegada que executeu, el fitxer no existirà (ja que encara no hi ha productes), la taula de productes estarà buida i la variable quants valdrà 0.

El codi del final del programa el que fa és traspassar tota la informació de la taula al fitxer. Per a que això funcioni bé, heu d’actualitzar la variable quants cada vegada que inseriu o elimineu un producte.

Nota: Per a que funcioni aquest codi de fitxer cal que afegiu a la capçalera de la classe Producte --> implements Serializable

  • Per a no haver d’introduir tot des de zero, en un fitxer adjunt hi ha informació de 30 productes, per tant una vegada tingueu definides les estructures i només un sol cop, carregueu aquesta informació sobre la vostra taula. Penseu a actualitzar la variable quants.