M8 - Aplicacions web / Activitats UF3: Gestors de continguts

De wikiserver
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Instal·lació Joomla! (20 %)

Ubuntu Server

  • Instal·la Joomla! sobre un Ubuntu Server. Cerca documentació.

Windows Server

  • Instal·la Joomla! sobre un Windows Server. Cerca documentació.

Hosting

  • Instal·la Joomla en un hosting d'Internet gratuït que tingui suport per a Joomla.
Per a aquesta activitat cal elaborar un document amb tots els passos de les instal·lacions i les decisions preses, i penjar-lo al moodle, en format pdf, en l'apartat corresponent.

PROJECTE: Portal temàtic amb Wordpress (80 %)

  • Començarem instal·lant el Wordpress cercant i investigant com es pot fer".
  • Continuarem la pràctica amb la familiarització i l'ús dels components de Wordpress. Podem fer-ho mitjançant aquesta pàgina:

Apunts i exercicis d'aplicacions Web ASIR IES Abastos-Wordpress (Valencia)

  • Crear un portal temàtic amb Wordpress:
· Pensar un projecte a desenvolupar sigui personal o aliè.
· Utilitzar una plantilla gratuïta a poder ser Responsive (no és obligatori però sí que comptarà bastant per nota).
· El portal ha de tenir els següents apartats (mínim): Inici - Qui sóc/Sobre mi/Qui som/Sobre nosaltres - Galeria/Portfoli  - Blog - Contacta
  En Inici hi haurà una descripció general de la pàgina. S'haurà de mostrar un Slider a la capçalera. El segon apartat contindrà informació més acurada de l'empresa, persona, etc... En el tercer hi haurà una galeria d'imatges-vídeos en format portfoli a poder ser. En el quart hi haurà un blog amb post que s'aniran publicant per data i amb capacitat d'acceptar comentaris. Finalment l'apartat de Contacta contindrà les dades bàsiques de contacte. També hem d'incloure un formulari bàsic que enviarà les dades a un correu i també un mapa amb un widget de Google Maps. 
· En algun lloc de la pàgina s'haurà de posar l'accés a les xarxes socials amb les principals icones (Facebook, Twitter, Instagram...) si és que en teniu.
· Instal·lar també un complement per les còpies de seguretat. Fer una còpia de seguretat del portal en local de manera manual per si un cas. Deixar la còpia en public_html amb el nom:
    backup_usuari_dataqueesfalacopia Ex: backup_12345678x_05042020 (on 05042020 és el 5 d'abril de 2020).
  Després podem provar el complement per fer còpies a veure que succeeix.
· Cal que el vostre lloc Web estigui protegit, per tant busqueu un plug-in de seguretat que permeti, entre altres coses, canviar la url: 
    ~url_del_vostre_hosting/wordpress/wp-admin per '~url_del_vostre_hostingwordpress/gestionar
  - Canviar també l'usuari admin o administrador per un altre usuari amb permisos d'administrador però que es digui diferent.
  - Crear un altre usuari profe amb perfils d'administrador i passar-nos les credencials als professors.
  - Provar altres eines de seguretat del plugin instal·lat.
· Per nota! Migració del portal en un altre servidor: Utilitza els recursos que siguin necessaris per migrar tot el portal en un altre servidor (pot ser un servidor muntat en una MV) i que funcioni de manera transparent. Tinguis en compte que el servidor nou ha de suportar Apache, PHP, MySQL i WordPress. 


  • Documentar els passos a seguir en la construcció del portal. La documentació ha de constar d'un índex i dels diferents apartats que creieu convenients on es vegi reflectit tot el procés des de la instal·lació del Wordpress, plantilles, plug-ins, menús, galeries, etc... La documentació ha d'estar ben presentada i sense faltes d'ortografia. L'idioma pot ser indistintament en català o castellà.

Entregues

Les entregues s'aniran publicant al Moodle de l'assignatura.