Diferència entre revisions de la pàgina «ASIX-M3-UF2-Proves»

De wikiserver
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «==Prova 1== Treballarem amb diferents mètodes i paquets. '''Paquet numeros:''' :'''2 PUNTS''' :* Tindrà el mètode '''capicua''' el qual rebrà un número enter...».)
 
(Prova 1)
 
(Hi ha una revisió intermèdia del mateix usuari que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
 
==Prova 1==
 
==Prova 1==
  
Treballarem amb diferents mètodes i paquets.  
+
Treballarem amb diferents mètodes, mòduls i paquets.  
  
'''Paquet numeros:'''
+
'''Paquet Operacions:'''
  
:'''2 PUNTS'''
+
:'''Mòdul numeros'''
:* Tindrà el mètode '''capicua''' el qual rebrà un número enter com a paràmetre i retornarà un booleà indicant si el número és capicua (és a dir si es llegeix igual d'esquerra a dreta que de dreta a esquerra) o no.  
+
::'''2 PUNTS'''
:'''2 PUNTS'''
+
::* Tindrà el mètode '''capicua''' el qual rebrà un número enter com a paràmetre i retornarà un booleà indicant si el número és capicua (és a dir si es llegeix igual d'esquerra a dreta que de dreta a esquerra) o no.  
:* Tindrà el mètode '''fibonacci''' el qual rebrà un número enter com a paràmetre (que representarà una posició en la sèrie de fibonacci) i retornarà quin valor hi ha en aquella posició. '''NO''' es demana fer-ho de forma recursiva.  
+
::'''2 PUNTS'''
::Recorda que la sèrie comença amb un 0 a la posició 0, un 1 a la posició 1, i a partir d'aquí cada valor és la suma dels dos anteriors:
+
::* Tindrà el mètode '''fibonacci''' el qual rebrà un número enter com a paràmetre (que representarà una posició en la sèrie de fibonacci) i retornarà quin valor hi ha en aquella posició. '''NO''' es demana fer-ho de forma recursiva.  
::0,1,1,2,3,5,8,13,21,34......                                                                     
+
:::Recorda que la sèrie comença amb un 0 a la posició 0, un 1 a la posició 1, i a partir d'aquí cada valor és la suma dels dos anteriors:
 +
:::0,1,1,2,3,5,8,13,21,34......                                                                     
  
'''Paquet calculadora:'''
+
:'''Modul calculadora:'''
  
:'''1.25 PUNTS'''
+
::'''1.25 PUNTS'''
:* Tindrà el mètode '''calculadora''', el qual rebrà com a paràmetres dos números enters i un String que representarà una de les quatre operacions bàsiques i retornarà el resultat de fer aquesta operació.                 
+
::* Tindrà el mètode '''quatreOperacions''', el qual rebrà com a paràmetres dos números enters i un String que representarà una de les quatre operacions bàsiques i retornarà el resultat de fer aquesta operació.                 
  
'''Paquet llistes:'''
+
'''Paquet AltresOperacions:'''
  
:'''1.5 PUNTS'''
+
:'''Mòdul llistes:'''
:* Tindrà el mètode '''estaALlista''' el qual rebrà una llista d'enters i un número com a paràmetres i retornarà un booleà que indicarà si aquell número està o no a la llista.                                               
 
  
'''Paquet Recursivitat:'''
+
::'''1.5 PUNTS'''
 +
::* Tindrà el mètode '''estaALlista''' el qual rebrà una llista d'enters i un número com a paràmetres i retornarà un booleà que indicarà si aquell número està o no a la llista.                                               
  
:'''1.75 PUNTS'''
+
:'''Mòdul recursivitat:'''
:* Tindrà el mètode '''quadrat''' el qual rebrà un número positiu i retornarà el seu quadrat seguint la lògica explicada a continuació.
 
::El quadrat d'un número positiu N es pot calcular com la suma de tots els números senars des de 1 fins a 2*N -1. Per exemple:
 
  
::4<sup>2</sup>= 1 + 3 + 5 +7 =16;
+
::'''1.75 PUNTS'''
::5<sup>2</sup>= 1 + 3 + 5 +7 + 9 =25;
+
::* Tindrà el mètode '''quadrat''' el qual rebrà un número positiu i retornarà el seu quadrat seguint la lògica explicada a continuació.
::6<sup>2</sup>= 1 + 3 + 5 +7 + 9 + 11 = 36;
+
:::El quadrat d'un número positiu N es pot calcular com la suma de tots els números senars des de 1 fins a 2*N -1. Per exemple:
 +
 
 +
:::4<sup>2</sup>= 1 + 3 + 5 +7 =16;
 +
:::5<sup>2</sup>= 1 + 3 + 5 +7 + 9 =25;
 +
:::6<sup>2</sup>= 1 + 3 + 5 +7 + 9 + 11 = 36;
  
 
'''Aplicació:'''
 
'''Aplicació:'''
  
:'''1.5 PUNTS'''
+
::'''1.5 PUNTS'''
:* Mitjançant un menú permetrà executar cada un dels mètodes anteriors.
+
::* Mitjançant un menú permetrà executar cada un dels mètodes anteriors.

Revisió de 12:17, 27 abr 2021

Prova 1

Treballarem amb diferents mètodes, mòduls i paquets.

Paquet Operacions:

Mòdul numeros
2 PUNTS
  • Tindrà el mètode capicua el qual rebrà un número enter com a paràmetre i retornarà un booleà indicant si el número és capicua (és a dir si es llegeix igual d'esquerra a dreta que de dreta a esquerra) o no.
2 PUNTS
  • Tindrà el mètode fibonacci el qual rebrà un número enter com a paràmetre (que representarà una posició en la sèrie de fibonacci) i retornarà quin valor hi ha en aquella posició. NO es demana fer-ho de forma recursiva.
Recorda que la sèrie comença amb un 0 a la posició 0, un 1 a la posició 1, i a partir d'aquí cada valor és la suma dels dos anteriors:
0,1,1,2,3,5,8,13,21,34......
Modul calculadora:
1.25 PUNTS
  • Tindrà el mètode quatreOperacions, el qual rebrà com a paràmetres dos números enters i un String que representarà una de les quatre operacions bàsiques i retornarà el resultat de fer aquesta operació.

Paquet AltresOperacions:

Mòdul llistes:
1.5 PUNTS
  • Tindrà el mètode estaALlista el qual rebrà una llista d'enters i un número com a paràmetres i retornarà un booleà que indicarà si aquell número està o no a la llista.
Mòdul recursivitat:
1.75 PUNTS
  • Tindrà el mètode quadrat el qual rebrà un número positiu i retornarà el seu quadrat seguint la lògica explicada a continuació.
El quadrat d'un número positiu N es pot calcular com la suma de tots els números senars des de 1 fins a 2*N -1. Per exemple:
42= 1 + 3 + 5 +7 =16;
52= 1 + 3 + 5 +7 + 9 =25;
62= 1 + 3 + 5 +7 + 9 + 11 = 36;

Aplicació:

1.5 PUNTS
  • Mitjançant un menú permetrà executar cada un dels mètodes anteriors.